الف - دزفول
بسمه تعالی بسم الله الرحمن الرحیم رهبر معظم انقلاب اسلامی، صبح امروز (پنجشنبه) در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت ضمن برشمردن برخی نقاط قوت دولت، اقتصاد مقاومتی را تنها راه ادامه روند پیشرفت کشور دانستند و تأکید کردند: استفاده از همه ظرفیتهای بخشهای دولتی و غیردولتی، اهتمام جدی به حل مشکلات زندگی مردم، مبارزه با مفاسد اقتصادی، حمایت از تولید ملی و مبارزه با اسراف از لوازم اقتصاد مقاومتی است. انشاالله گوشها شنوا ودستها توانمند ودلها وجانها پاک و اعمالمان توأم با تقوا باشد یاعلی
حضرت آیت الله خامنهای در این دیدار که در آغاز هفته دولت انجام شد با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی، باهنر و همچنین شهید عراقی، تجلیل از این عزیزان را زنده نگه داشتن گفتمان انقلاب و ارزش شهادت دانستند.
رهبر انقلاب هفته دولت را فرصتی برای تشکر از خدمات قوه مجریه و مسئولان و کارکنان دستگاهها خواندند و افزودند: این هفته افزون بر فرصت ارائه گزارش و آشنا کردن مردم با حقایق و فعالیتهای دولت، فرصتی برای ارزیابی درونی و بررسی نقاط قوت و ضعف قوه مجریه است.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به عبور سریع فرصتهای خدمت، رئیس جمهور و همکارانش را به مغتنم شمردن یک سال باقی مانده از عمر دولت دهم توصیه و خاطرنشان کردند: در همین یک سال نیز میشود کارهای بسیار مهم و بزرگی انجام داد.
ایشان، سال چهارم فعالیتهای دولت دهم را از دو جهت خارجی و داخلی مهم برشمردند و افزودند: قدرتهای مستکبر همه توان خود را برای وادار کردن ایران به عقبنشینی به کار گرفتهاند که دولت نیز باید با استفاده از همه توان و ظرفیتهای کشور و ادامه روند پیشرفتها، این توهم باطل دشمنان را بر هم بزند.
ایشان، سال آخر فعالیت دولت دهم را از لحاظ شیرازهبندی کارها نیز مهم دانستند و به هیأت وزیران تأکید کردند: شما به پرکاری مشهور هستید، همین ویژگی را با جدیت و تا لحظات آخر فرصت خدمت به مردم و کشور، نگه دارید.
رهبر انقلاب روند کلی حرکت کشور را با وجود برخی مشکلات و نقاط ضعفها، رو به جلو ارزیابی کردند و افزودند: حتی مراکز رصد جهانی نیز به روند پیشرفتهای ایران اذعان دارند اما برخی در این زمینه دچار توهم ناشی از ارزیابی نادرست هستند.
ایشان با اشاره به ناکامی طرحها و ترفندهای بیگانگان افزودند: همیشه به یاد داشته باشید که زورگویان جهانی دست از دشمنی برنمیدارند و در پی هر ناکامی به دنبال تصمیمات و اقدامات جدید برمیآیند؛ بنابراین، لازم است مسئولان نیز همیشه در فکر راهکارها و تدابیر جدید مقابله باشند.
ایشان پیش بینی سناریوها و توطئههای دشمن را باعث تسلط در میدان رویارویی با این دسیسهها دانستند و خاطرنشان کردند: اگر پیش از تصمیم دشمنان، بتوانیم سناریوی آنها را بخوانیم در اندیشیدن تدابیر، موفقتر خواهیم بود.
رهبر انقلاب تمرکز در کارهای قوه مجریه را به ویژه در مسائل کلان و اساسی، ضروری خواندند و افزودند: تمرکز در این گونه مسائل در درجه اول به خود هیأت دولت برمیگردد و باید همه اعضای دولت خود را در تصمیمات گرفته شده، شریک و مسئول بدانند و با هماهنگی کامل حرکت کنند.
استفاده از همه توان کشور و بهره گیری از ظرفیتهای فکری و انسانی در داخل و خارج از دولت توصیه دیگری بود که رهبر انقلاب در این دیدار بیان کردند.
رهبر انقلاب، با اشاره به اینکه نقاط ضعف را نیز باید بررسی و برطرف کرد، در تشریح برخی نقاط قوت دولت افزودند: کارهای وسیع عمرانی در مناطق کشور، پیشرفت چشمگیر در زمینه علم و فناوری، بالا بردن جایگاه ایران در عرصه سیاست خارجی و مسائل بین المللی، برجسته شدن ارزشهای انقلاب در گفتار و رفتار دولت از جمله ساده زیستی و دوری از تجمل، استکبار ستیزی و افتخار به انقلابیگری و تلاش برای ارتباط گسترده با مردم از جمله نقاط قوت دولت است که منشأ برکات و آثار مثبتی بوده است.
ایشان تلاش فوق العاده را از دیگر ویژگیهای دولت دهم دانستند و توصیه کردند: این تلاش را با کیفیت کاری خوب، همراه کنید و برای تحقق وعدههای داده شده اهتمام ویژه به خرج دهید.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان در ریشهیابی افزایش تلاشهای خصمانه آمریکا و مستکبران در سالهای اخیر، به چهار عامل اشاره کردند: پیشرفتهای مستمر جمهوری اسلامی، زنده شدن شعارهای انقلاب، بیداری عظیم و بسیار مهم ملتهای منطقه و جلوگیری از الگو شدن ایران در چشم این ملتها.
ایشان در همین بحث افزودند: برخی افراد این روزها میگویند چرا دشمن تراشی میکنید اما این حرفها ناشی از تحلیل ناردستی است.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: در زمان امام خمینی (ره) نیز دشمنیهای مستکبران پایانی نداشت چرا که امام قاطعانه از انقلاب و اسلام و ایران دفاع میکرد و این واقعیات نشان میدهد هر گاه مسئولان و ملت ایران مواضع مستحکمی بگیرند، چهره دشمن عبوستر میشود که البته مستکبران هیچ گاه در مقابل این ملت پیروز نخواهند شد.
حضرت آیت الله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به برخی مشکلات موجود افزودند: عمده این مشکلات به مسائل معیشتی قشرهای متوسط و ضعیف، مربوط میشود که باید برای برطرف کردن آنها، جداً همت و برنامهریزی کرد.
ایشان در ریشهیابی مشکلات موجود خاطرنشان کردند: بخشی از مسائل ناشی از تورم است البته ما کمبود کالا در کشور نداریم؛ اما گرانی و کاهش قدرت خرید مردم، باید علاج شود که در این زمینه همه بخشهای ستادی و عملیاتی مسئولند.
رهبر انقلاب با اشاره به اینکه صاحبنظران داخل و خارج دولت، افزایش نقدینگی را یکی از ریشههای مشکلات کنونی میدانند تأکید کردند: باید با همفکری و تکیه بر علم و تجربه، راهی برای کنترل نقدینگی بیابید و نقدینگی افزایش یافته را به سمت مراکز تولید هدایت کنید.
ایشان توانمند کردن بخش خصوصی را یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی خواندند و تأکید کردند: لازم است سیاستهای اصل 44 با دقت و وسواس هرچه تمامتر دنبال شود.
رهبر انقلاب در ارائه تعریفی از اقتصاد مقاومتی افزودند: در این اقتصاد، هم روند پیشرفت کشور حفظ میشود و هم آسیب پذیری نظام اقتصادی در مقابل ترفندهای دشمنان کاهش مییابد.
ایشان استفاده از همه ظرفیتهای مادی و انسانی دولتی و غیردولتی را از لوازم اقتصاد مقاومتی دانستند و افزودند: باید به مردم واقعاً بها دهید.
حضرت آیت الله خامنهای مبارزه با مفاسد اقتصادی را باعث افزایش سرمایه گذاری، استقبال سرمایه داران سالم و رونق بیشتر اقتصادی دانستند و افزودند: باید با چشمانی تیزبین، ریزبین و دوربین مراقب فساد اقتصاد بود و با آن مبارزه کرد که در این زمینه همکاری متقابل دولت و دستگاه قضایی ضروری است.
حمایت از تولید، رسیدگی به واحدها و کارخانههایی که دچار مشکل شدهاند، فعال سازی واحدهای متوسط و کوچک، مدیریت منابع ارزی و حمایت همه جانبه از تولید ملی، دیگر توصیه مؤکد رهبر انقلاب به هیأت دولت بود.
ایشان مبارزه با اسراف را نیز در اقتصاد مقاومتی، مهم برشمردند و افزودند: در این زمینه، هم دستگاههای فرهنگ ساز به ویژه رسانه ملی و هم دستگاههای اجرایی مسئولند.
حضرت آیت الله خامنهای با ابراز خرسندی از توجه دولت به ضرورت صرفه جویی در دستگاهها افزودند: مسأله استفاده از تولید ملی را نیز به طور جدی در دستور کار دستگاهها قرار دهید و مصرف اجناس و کالاهای خارجی را در دستگاهها ممنوع اعلام کنید.
توجه به شرکتهای متکی بر اقتصاد دانش بنیان و حل مشکلات آنها از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب به دولت دهم توصیه کردند.
حضرت آیت الله خامنهای بار دیگر مسأله وحدت و انسجام ملی را بسیار مهم خواندند و با دعوت جدی از مسئولان برای همگرایی افزودند: حوزههای مسئولیتها مشخص است هر سه قوه باید با هماهنگی و تعامل عمل کنند.
ایشان، مسئولیت رسانهها، افراد صاحب تریبون و پایگاههای اینترنتی را نیز در زمینه تقویت وحدت ملی مهم دانستند.
رهبر انقلاب، با توصیه به پرهیز از کارهای سطحی و توجه به کارهای عمیق در زمینههای فرهنگی خاطرنشان کردند: مراقبت کامل کنید که فرهنگ مهاجم، فرهنگ عمومی را در معرض تأثیرگذاری و آسیب قرار ندهد.
حفظ روحیه انقلاب در دیپلماسی کشور و تلاش برای بهره گیری منطقی و درست از حوادث منطقه نکته دیگر ایشان خطاب به مسئولان قوه مجریه بود.
توصیه آخر رهبر انقلاب به رئیس جمهور و هیأت دولت این بود: برای خدا کار کنید و لحظهای را در خدمت به مردم و نظام از دست ندهید اگر هم کسی نبیند خداوند میبیند و همه این فعالیتها را پاداش مضاعف میدهد.